lauantai 19. toukokuuta 2012

Rakennuslupaa odotellessa

Lupahakemukset ovat olleet käsittelyssä jo liki kaksi kuukautta. Varmaankin puolitoistakerroksellisuuteen vaadittava poikkeuslupakäsittely viivästyttää prosessia. Toitottavasti luvat lopulta myönnetään, etukäteiskyselyissä helmikuussa rakennusvirastosta ainakin annettiin hankkeellemme vihreää valoa. Tällöin myös sovittiin sekä poikkeus- että rakennuslupahakemusten samanaikaisesta jättämisestä. No kaipa nuo luvat sieltä virastojen rattaista lopulta ulos pullahtavat.

Lupia odotellessa oltiin lauantai 19.5. yhdessä Tuulisessa, mittailtiin alustavasti mökinpaikkaa kohdalleen. Ihan ei kartat ja maasto toisiaan vastaa, mutta mukavalle järvimaisemapaikalle mökki tullee. Parisen kymmentä tukkipuukokoista mäntyä tontilta pitää kaataa ja lisäksi pienempää polttopuukoivuakin pitää raivata pois.

DSCN4905

Päätettiin säilyttää mökin nurkalla se iso kivi (kts. kuva alla). Puuceen taakse mökiltä päin oikealle tulee harmaaveden imeytyspaikka ja tiemaa mökille kiertää puuceen edestä ja jatkuu mökiltä kiven takaa takaisin ylös mäkeen, kuten asemapiirrokseenkin on hahmoteltu. Tehdään vain tuota tiemaata hieman vähemmän ja lähtö mökiltä mäkeen pyritään saamaan suoremmaksi, jolloin talvellakin saa mäkeen paremman vauhdin. Lisää parkkipaikkaa ja rakennustarpeiden säilytyskenttää tulee nykyisen tiemaan yläpuolelle entisen “hiekkakuopan” alueelle.

DSCN4909

Tässä vielä panoraamakuva mökin ympäristöstä kuvattuna sen ison kiven päältä. Klikkaa kuva auki linkistä ja vierittele katsellen maisemaa.

Mökin paikka

Näet maiseman laajempana kun klikkaat vierivän kuvan oikeasta alakulmasta “miinussuurennuslasia” ja sen jälkeen klikkaat hiiren oikealla kuvan päällä ja valitset “play”.